Monday, October 14, 2013

Quiz Time 131

1)X was first introduced  in France.It was used for online purchases, make train reservations, check stock prices & even search the telephone directory.-It was a precursor to WWW online services. Identify X ?

2)Connect
Logo CCC.svg               
3)Which American IT company bought Goodreads.com in 2013 ?

4)X was a fake chess-playing machine constructed in the  18th century.It was exhibited as an automation,but actually it was a hoax. In November 2005, Y even named an API after it. Identify X & Y ?

5)Identify



Amazon Glacier.svg

6)Which company launched the "Toq" series of smart watch in October 2013 as a proof of concept ?

7)Expand IMOD ?
Hint- a new technology used in visual displays.may become popular in future !

8)Identify this audio format ?


9)X is a standard developed by the Wireless Power Consortium for electrical power transfer over distances of up to 4 cm.Many companies like  Asus, HTC, Huawei,  Nokia are part of the venture. Identify X ?

10)Identify?
Xbox SmartGlass logo.jpg


Monday, October 07, 2013

Quiz Time 130

1)Id the game and the the company which makes it?




     

2) Apollo  was the code name of which famous phone OS ?


3) X was was founded in 1991 by four members of the computer company Softdisk: programmers. X was responsible for some of the biggest technological breakthroughs of video game technology for the PC. In 2009 it  ZeniMax Media acquired the company. Id X ?

4)X is the largest telecommunications equipment maker in the world.It was founded in 1987 by ex-military officer.The company is headquartered in Shenzhen. Id X ?

5)Which was the first fully automatic cellular phone system?

6)Id the company?

 










7)X was a Cold War vacuum tube computer developed by the MIT  Laboratory for the U.S. Navy. It was amongst the first computers that operated in real-time,used video displays for output.Id X ?

8)It has been awarded since 1917, when its first recipient was Major Edwin H. Armstrong. It is given for an exceptional contribution or an extraordinary career in the field of electronics etc. The medal was originally founded by the Institute of Radio Engineers (IRE) as the IRE Medal of Honor. How is it known today ?

9) BREW, OmniTRACS, MediaFLO, mirasol displays, uiOne, Gobi are products from which company ?

10)Id him






Thursday, September 05, 2013

TCS IT Wiz 2013 Bhubaneswar Prelims

1.What is the online meeting, desktop sharing, and video conferencing sotware from Citrix called?
2.Identify the person associated with this who is the founder of Intel
3.It is often used as a measure of computer operating system reliability or stability.It measures the time of a machine, typically a computer, has been working and available.Which term ?
4.In the context of disaster recovery,what is th maximum tolerable length of time that a computer, system, network, or application can be down after a failure or disaster occurs?
5.Identify the company
6.Lenovo, Paypal and few other companies have launched this alliance with the goal of revolutionizing online authentication with an industry-supported,standards-based open protocol that not only makes users more secure but is also easy and convenient to use.What is it ?
7.Web OS, is a mobile operating system that was earlier owned by HP.It has been acquired by which company now ?
8.Identify this logo
9.What is the action of recording the keys struck on a keyboard typically in a covert  
 manner so that the person using the keyboard is unaware that their actions are being monitored called ?
10.When is the World Backup Day celebrated (March 31, December 31, June 1)
11.Born : January 30, 1925. Died: July 2, 2013, American engineer and inventor who changed computing for life. Who ?
12.What is 'S' is SRAM ?
13.Wishtel is a Mumbai based company which makes OS for BSNL tablets. What is special about this OS?
14.It is the set of rules that defines the combinations of symbols that are considered to be a correctly structured document or fragment in that language. ( He gave the clue ‘ _____ error’)
15.What was the theme of this Amul Ad ?
16.EOS is a product by which company ?
17.“Keep Moving” is the tagline of which product? (model no wasn’t required)
18.It is the process of removing the limitations on Apple devices running the iOS operating system through the use of software and hardware exploits – such devices include the iPhone, iPod touch, iPad, and second generation Apple TV.What ?
19.PCI DSS is a proprietary information security standard for organizations that handle cardholder information for the major debit, credit, prepaid, e-purse, ATM, and POS cards. What is the fulform of PCI is DSS is Data Security Standard ?

ANSWERS :
1. GoToMeeting
2. Robert Noyce
3. Uptime
4. Downtime
5. Karbonn
6. FIDO Alliance
7. LG
8. Flipboard
9. Keylogging
10.March 31st
11.Douglas Engelbert
12.Static
13.Hindi Android OS
14.Syntax
15.i-Fun
16.Canon
17.Blackberry Z10
18.Jailbreaking
19.Payment Card Industry

Sunday, September 01, 2013

TCS IT Wiz 2013 Pune Prelims

1. Which celebrity became the first Indian to cross 1 million follower mark on Twitter ?
2. Which site makes users copy another persons photos and put them on instagram as their own?
3. nexGTv is a mobile application,which  provides access to live TV channels and video on demand on handsets. This app allowed people to watch videos of one of the largest events in human history this year. Which event ?
4. Identify this CEO of a famous mobile company
5. Which famous company did  Sanjay Mehrotra form, headquartered at  Milpitas, california, this company produces what are today known as pendrives?
6. We all say Giga bye. Now this is 10 to power how much ?
7. In the world of books what is the full form of ISBN ?
8. Identify this logo such that before the .ly a meaningful word is formed?
9. Identify this logo
10. Sometimes advertisements on the net have virus in them,that is you might think it is a genuine ad but in real it is a virus. identify this term.
11. TCS has been in the news due to its acquisition of a French Technology services company for over 75 million euro.Name the company?
12. In which famous Indian directors memory did Google have this doodle.
13. What is Samsung's answer to Siri ?
14. In the domain extension .com what does com actually stands for ?
15. What is the full-form of the famous company AMD ?
16. Today we have a better system of security on social networking sites other than usernames and passwords. Identify it.
17. What is this device called: it was used to watch movies nearly 15-20 years back,it was big than todays CD roms?
18. What is Mozilla's online paying application called?
19. Mozilla and which famous Korean telecom giant is collaborating to produce Mozilla's next generation web browser SERVO?
20. Identify him . He is not very famous.But founder of a famous website
ANSWERS:
1. A R Rahman
2. Insta Slash
3. Maha Kumbh Mela
4. Stephen Elop(Nokia)
5. Sandisk
6. 9
7. International Standard Book Number
8. Bit.ly
9. Norton
10. Mal Advertising
11. ALTI SA
12. Satyajit Ray
13. S Voice
14. Commercial
15. Advanced Micro Devices
16. Dual Authentication
17. VCR
18. Mozpay
19. Samsung
20. Eduardo Saverin (Facebook)

Friday, August 09, 2013

TCS IT Wiz 2013 UAE Prelims

1.What in the world of computers was initially designed to prevent phosphor burn-in on CRT and plasma computer monitors?
Ans:Screen Saver
2.What do you call a person who spends a great deal of his time on computers ?
Ans:Mouse Potato
3.What is this called?

Ans:Blue Screen of Death
4.Which was the most used term on the internet in 2012?
Ans:Hashtag ( # )
5.Who are they ?

Ans:MS Office Assistants 
6.Identify her ?

Ans:Virgina Rometty 
7.Which company provided solutions for the New York Half marathon ?
Ans:TCS
8.Who was the Times Person of the Year for the year 2006 ?
Ans:You ( Reference to the millions of people contributing to the internet)
9.Identify the logo ?

Ans:Dropbox
10.Which term is used to describe a computer security expert who uses hacking with ethical intentions like improving security of workstations ?
Ans:White Hat Hacker
11.Identify

Ans:Angry Birds - Star Wars